Seresto

Vlooien, dat zijn beestjes die u liever niet in huis krijgt. Net als dat u niet wilt dat uw huisdier onder de vlooien zit. Vlooien en teken zijn het beste te voorkomen. De producten van Seresto voor de hond of kat kunnen hierbij een goede oplossing zijn. Wanneer er eenmaal vlooien geconstateerd zijn, dan zult u deze eerst moeten behandelen. Maar wilt u preventief vlooien en teken voorkomen, kies dan voor Seresto voor de kat of hond.

In het assortiment van Dierapotheek.com zijn verschillende producten te vinden als het gaat om de bescherming van uw hond, kat of ander huisdier tegen vlooien en teken. Zo zijn er tabletten maar ook pipetten met vloeistof. Het kan zijn dat u dit geen handige oplossing vindt en/of dat u zoekt naar een product dat langer bescherming geeft.

Seresto werkt tot wel acht maanden

Een Seresto vlooien- en tekenband voor de kat geeft wel tot acht maanden bescherming. De band werkt op basis van contact. De werkzame stof verspreidt zich over het huisdier en eventuele vlooien of teken die in contact komen, zullen direct gedood worden. Uw huisdier zal dus niet meer gebeten worden.

De vlooienband van Seresto werkt met een ingenieus systeem, de band is gemaakt van een polymeermatrix. Dit maakt het mogelijk om de werkzame bestanddelen heel nauwkeurig en in een lage dosis af te geven. De werkzame bestanddelen in de band zijn flumethrine en imidacloprid.

Door de langzame afgifte van het middel, ontstaat er een soort onzichtbare beschermlaag rond het huisdier. Hierdoor worden vlooien en teken gedood en afgeweerd zodra ze met uw huisdier in aanraking komen. Een extra voordeel van de Seresto band, hij is waterbestendig.

Dus heeft u een huisdier die nog wel graag in het water springt, dan is dit product echt een uitkomst.

Een Seresto band gebruiken

Eigenlijk is het toepassen van een Seresto band vrij gemakkelijk. De halsband komt in een zakje, deze kunt u gemakkelijk openen en de band eruit halen. Rol de halsband uit en zorg dat er aan de binnenkant geen verbindingsstukjes meer zitten.

Hierna is het zaak om de halsband rond de nek van uw huisdier te doen. Belangrijk is het om de Seresto band niet te strak aan te trekken, ongeveer een ruimte van twee vingers tussen de halsband en de nek is aan te raden.

Als laatste stap is het zaak om de band door de lus te halen en het eventuele overtollige stuk af te knippen. Laat ongeveer twee centimeter door de lus over, zodat deze niet makkelijk weer af kan schuiven.

Daarna kan de halsband voor acht maanden continu gedragen worden door uw huisdier. Aan het einde van deze periode mag de halsband verwijderd worden. Is uw huisdier nog jong? Controleer dan regelmatig of de halsband nog goed zit, is deze te strak, pas het dan aan.

Is Seresto veilig?

De halsband van Seresto is een veilige en goede oplossing om vlooien tegen te gaan. Net als sommige medicijnen, kan de halsband bijwerkingen of een allergische reactie geven. We willen wel direct benadrukken dat dit heel zeldzaam is.

In de bijsluiter wordt duidelijk gemaakt welke bijwerkingen kunnen optreden en waar u dus op moet letten als u een halsband gaat gebruiken van Seresto. Denk bijvoorbeeld aan irritatie en krabben rond de halsband. Een compleet overzicht, is zoals beschreven opgenomen in de bijsluiter van het product.

Bestel Seresto bij Dierapotheek.com

Wanneer u een huisdier wilt beschermen tegen vlooien en andere parasieten, dan is een Seresto halsband een prima oplossing. Verder is deze oplossing relatief een van de goedkoopste, dus waar wacht u nog op? Plaats gemakkelijk een bestelling in onze shop.

Wanneer het gaat om mogelijke vragen die u heeft over de producten van Seresto kunt u gemakkelijk bij ons terecht. Naast een goed advies zorgen we altijd voor een snelle verzending van bestellingen en hanteren we scherpe prijzen voor de producten die we aanbieden.

Dierapotheek.com is partner van Dierenartsenpraktijk Schagen. We werken hier nauw samen met een gedreven team van dierenartsen en assistenten. Onze jarenlange opgebouwde ervaring nemen we mee bij onze adviezen en de invulling van het assortiment van Dierapotheek.com. Zo leveren we alleen producten waar we dagelijks mee werken en als team 100% achterstaan.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. U kunt telefonisch contact opnemen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected].

Een bestelling plaatsen voor Seresto producten kan eenvoudig, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, creditcard of PayPal. Plaatst u een bestelling en wilt u deze op een specifieke datum laten bezorgen, dan kunt u dit vermelden in de opmerkingen.

Is een Seresto vlooienband gevaarlijk?

Seresto is zeer ongevaarlijk, de Seresto vlooienband bestaat al lange tijd, wij hebben geen risico`s ervaren met zowel de gezondheid van de huisdieren of de huisdiereigenaren. De bijwerkingen van flumethrin op mensen kunnen volgens EPA bestaan uit milde huidirritaties, hoofdpijn en tintelingen. De bijsluiter van Seresto waarschuwt vanwege dit effect dan ook om te voorkomen dat kinderen de band in hun mond stoppen of samen met een hond slapen die de band draagt.

Hoe lang werkt een Seresto vlooienband?

Een Seresto vlooienband werkt 8 maanden.

Is een Seresto band waterbestendig?

Ja, een Seresto vlooienband is waterbestendig. Het blijft dus effectief als uw dier nat wordt.