Milpro

Milpro is één veel gebruikt ontwormingsmiddel. Milpro wordt al vele jaren veilig gebruikt. Net als andere bekende ontwormingsmiddelen voor honden en katten bevat het milbemycineoxime en praziquantel als werkzame stof tegen wormen. Met Milpro kun je jouw hond en/of kat behandelen tegen o.a. wormen (haak-, zweep- en spoelworm), hartworm en lintworm. Milpro heeft een vleessmaak waardoor het eenvoudig opgenomen wordt.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gebruik Milpro voor het ontwormen

Een veilige en effectieve manier van ontwormen is met het ontwormingsmiddel Milpro. Dit middels is speciaal voor honden en katten op de markt gebracht. Omdat dit merk al lang beschikbaar is voor huisdieren is er al veel ervaring mee opgebouwd. Problemen zoals overgevoeligheid/ intolerantie komen we in de praktijk niet tot zeer zelden tegen. Net zoals resistentie van wormen tegen de werkzame bestanddelen (Milbemycine Oxine en Praziquantel), dit is iets wat ook nog niet voorgekomen is. Hierdoor mag je er zeker op vertrouwen dat Milpro een veilig en betrouwbaar ontwormingsmiddel is.


Toedienen aan jouw huisdier

Een ontwormingsmiddel geven aan jouw huisdier klinkt moeilijker dan het is. Omdat dit middel in tabletvorm geleverd wordt, is het relatief eenvoudig om aan jouw hond of kat te geven. Zeker omdat aan het tablet een vleessmaak toegevoegd is. Hierdoor zal jouw huisdier het middel met smaak op eten.


Werking Milpro

Milpro zorgt ervoor dat er na ongeveer 24 uur geen wormen meer worden uitgescheiden via de darm en na ongeveer 72 uur geen wormeieren meer. Alle ontwormingsmiddelen hebben een korte werkingsduur (24 tot 72 uur), dit betekent dat jouw huisdier hierna een nieuwe infectie kan oplopen. Het is daarom belangrijk om jouw hond of kat periodiek te ontwormen. Het advies is om dit 4 keer per jaar te doen. Zo ben je een (mogelijke) besmetting voor en draag je bij aan een optimale gezondheid van jouw dier!


Milpro voor honden en katten

Natuurlijk zijn honden en katten niet gelijk. Daarom is er voor beiden een aparte variant van Milpro verkrijgbaar.

Voor honden is er Milpro hond beschikbaar. Te denken valt aan:

- Milpro hond groot
- Milpro hond klein

Ook voor katten is er een eigen variant, dit is de Milpro kat. Beschikbaar zijn:

- Milpro kat groot
- Milpro kleine kat/ kitten

Wij hebben de verschillende varianten in ons assortiment opgenomen. Dit zodat je altijd de juiste uitvoering kunt kiezen. Let bij het maken van een keuze goed op het formaat en gewicht van je huisdier en maak vervolgens de keuze voor de variant die het beste bij uw dier matcht. 


Verschillende varianten

Om ervoor te zorgen dat het ontwormingsmiddel zijn werk kan doen, is het belangrijk om de juiste dosering te geven. Niet te veel maar ook zeker niet te weinig. Bij onderdosering is het goed mogelijk dat de wormen niet goed bestreden worden. Te veel geven kan ervoor zorgen dat jouw huisdier ziek wordt. Om deze reden zijn er diverse varianten Milpro beschikbaar. Dit heeft dus vooral te maken met het formaat van je huisdier. Zo zijn er producten te verkrijgen voor een klein huisdier maar ook voor de wat grotere huisdieren. Zo kun je op gewicht kun doseren en kun je niet snel een overdosis geven. Wel zo veilig!


Mogelijk bijwerkingen van Milpro

Wanneer je kiest voor de producten van Milpro, is het altijd van belang om je goed te laten informeren. Wij raden je aan om de bijsluiter goed door te lezen. Hierin staan alle allergische reacties en/of bijwerkingen vermeldt. Onze ervaring is dat er geen hele ernstige bijwerkingen zullen optreden maar dat neemt niet weg dat het verstandig om jezelf goed te informeren.

Naast deze informatie staat in de bijsluiter ook duidelijk vermeldt hoe je het product kunt gebruiken, welke werkzame stof het product bevat, hoe vaak je de behandeling moet uitvoeren en hoe lang je de behandeling moet voortzetten. Zaken die belangrijk zijn om te weten! 

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie of heb je na het lezen van de bijsluiter nog vragen? Vanzelfsprekend kun je hiervoor terecht bij onze specialisten. Onze jarenlange kennis en ervaring stelt ons in staat om jou goed te helpen bij alle vragen over Milpro of één van de andere ontwormingsmiddelen.


Een vakkundig aanspreekpunt

Wanneer je de producten van Milpro wilt gaan gebruiken voor jouw huisdier, is het uiteraard altijd goed om dit te overleggen met je eigen dierenarts, zeker als jouw huisdier gezondheidsproblemen heeft. Toch kunnen wij je ook voorzien van een goed advies.

Dierapotheek.com is partner van Dierenartsenpraktijk Schagen. We werken hier nauw samen met een gedreven team van dierenartsen en assistenten. Onze jarenlange opgebouwde ervaring nemen we mee bij onze adviezen en de invulling van het assortiment van onze online shop. Zo leveren we alleen producten waar we dagelijks mee werken en als team 100% achterstaan. 

Wanneer je een huisdier wilt ontwormen, dan is Milpro een prima oplossing. De keuze voor de juiste middelen is belangrijk voor de gezondheid van je huisdier. Bij deze keuze willen wij je graag helpen en daarom krijg je bij ons altijd advies van dierenartsen die dagelijks hondenkatten en andere dieren behandelen. Omdat wij ruime praktijk ervaring hebben, kunnen wij de kennis die we hierbij opgedaan hebben inzetten voor jouw huisdier. 

Heb je na het lezen van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. Je kunt telefonisch contact opnemen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected]


Milpro bestellen

Een bestelling plaatsen voor Milpro kan eenvoudig, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, Riverty, creditcard of PayPal. Wij zullen ervoor zorgen dat wij jouw bestelling zo snel mogelijk versturen. Hierdoor hoef je nooit te lang te wachten voordat je kunt beginnen met de behandeling van jouw huisdier met Milpro!