Milpro

Milpro is één veel gebruikt ontwormingsmiddel. Milpro wordt al vele jaren veilig gebruikt. Net als andere bekende ontwormingsmiddelen voor honden en katten bevat het milbemycineoxime en praziquantel als werkzame stof tegen wormen. Met milpro kunt u uw hond en of kat behandelen tegen o.a. wormen (haak-, zweep- en spoelworm), hartworm en lintworm. Milpro heeft een vleessmaak waardoor het eenvoudig opgenomen wordt.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Milpro een veillige en effectieve manier van ontwormen

Omdat Milpro al lang beschikbaar is voor huisdieren is er al veel ervaring mee opgebouwd. Problemen zoals overgevoeligheid/ intolerantie komen we in de praktijk niet tot zeer zelden tegen. Resistentie van wormen tegen Milbemycine Oxine en Praziquantel (werkzame bestanddelen) zijn we in de praktijk nog niet tegen gekomen. Milpro moet via de bek toegediend worden. Het advies is om uw huisdier 4 keer per jaar te ontwormen.

 

Werking Milpro

Milpro zorgt ervoor dat er na ongeveer 24 uur geen wormen meer worden uitgescheiden via de darm en na ongeveer 72 uur geen wormeieren meer. Ontwormingsmiddelen hebben een korte werkingsduur (24 tot 72 uur), dit betekent dat uw huisdier hierna een nieuwe infectie kan oplopen.

Voor een goede werking is het belangrijk dat u niet te weinig Milpro geeft. Bij onderdosering is het zeer goed mogelijk dat de wormen niet goed bestreden worden. Te veel geven kan ervoor zorgen dat uw huisdier ziek wordt.

 

Verschillende varianten Milpro

Er zijn diverse varianten Milpro beschikbaar, dit heeft vooral te maken met het formaat van uw huisdier. Zo zijn er dus producten te verkrijgen voor een klein huisdier maar ook voor de wat grotere huisdieren. Zodat u op gewicht kunt doseren en niet snel een overdosis kunt geven.

 

Voor de hond zijn beschikbaar:

-Milpro hond groot

-Milpro hond klein

 

 Voor de kat zijn beschikbaar:

-Milpro kat groot

-Milpro kleine kat/ kitten

Milpro kan rechtstreeks in de mond ingegeven worden of met wat smakelijk voedsel. 

Hoe Milpro te gebruiken?

Volwassen honden en katten 4 keer per jaar ontwormen. Voor pups geldt onderstaand schema:

  • 2 weken leeftijd
  • 4 weken leeftijd
  • 6 weken leeftijd
  • 8 weken leeftijd

Na een leeftijd van 8 weken, elke maand tot een leeftijd van een half jaar (6 maanden leeftijd)

  • 12 weken leeftijd (= 3e maand)
  • 4e maand
  • 5e maand
  • 6e maand

Ontworming kittens:

Geadviseerd wordt om kittens op de leeftijd van 3, 5 en 7 weken te ontwormen, daarna maandelijks tot de leeftijd van een half jaar. Zogende poezen dienen steeds tegelijk met de kittens ontwormt te worden.

 

Mogelijk bijwerkingen van Milpro

Wanneer u kiest voor de producten van Milpro, is het altijd van belang om u goed te laten informeren. Uiteraard kunnen de specialisten van Dierapotheek hierin voorzien, maar het is ook goed om te controleren op bijwerkingen die staan vermeld in de bijsluiter.

 

Alle producten en alle varianten van Milpro komen met een bijsluiter en hierin is duidelijk vermeld welke allergische reactie of bijwerkingen zouden kunnen optreden. Nu is het zo dat er bij gebruik van dit product geen hele ernstige bijwerkingen zullen optreden, maar we willen u toch adviseren om wel de informatie in de bijsluiter goed te lezen.

 

Verder is hierin ook duidelijk vermeld hoe u het product kunt gebruiken, welke werkzame stof het product bevat, hoe vaak de behandeling moet worden uitgevoerd en hoelang u de behandeling moet voortzetten. Uiteraard kan dit per huisdier en per variant van Milpro verschillen.

 

Bestel Milpro bij Dierapotheek.com

Wanneer u een huisdier wilt ontwormen, dan is Milpro een prima oplossing. De keuze voor de juiste middelen is belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Bij deze keuze willen wij u graag helpen en daarom krijgt u bij ons altijd advies van dierenartsen die dagelijks hondenkatten en andere dieren behandelen. 

 

Wanneer het gaat om mogelijke vragen die u heeft over de producten van Milpro kunt u gemakkelijk bij ons terecht. Naast een goed advies zorgen we altijd voor een snelle verzending van bestellingen en hanteren we scherpe prijzen voor de producten die we aanbieden. 

 

Wanneer u de producten van Milpro wilt gaan gebruiken voor uw huisdier, is het uiteraard altijd goed om dit te overleggen met uw eigen dierenarts, zeker als uw huisdier gezondheidsproblemen heeft. Toch kunnen wij u ook voorzien van een goed advies. 

 

Dierapotheek.com is partner van Dierenartsenpraktijk Schagen. We werken hier nauw samen met een gedreven team van dierenartsen en assistenten. Onze jarenlange opgebouwde ervaring nemen we mee bij onze adviezen en de invulling van het assortiment van Dierapotheek.com. Zo leveren we alleen producten waar we dagelijks mee werken en als team 100% achterstaan. 

 

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. U kunt telefonisch contact opnemen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected]

 

Een bestelling plaatsen voor Milpro kan eenvoudig, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, afterpay, creditcard of PayPal. Plaatst u een bestelling en wilt u deze op een specifieke datum laten bezorgen, dan kunt u dit vermelden in de opmerkingen.