Ontworming voor katten

Producten 1-20 van 21

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ontworming voor de kat

Voor ontwormingsmiddelen kunt u bij Dierapotheek.com terecht. Dierapotheek.com heeft verschillende ontwormingskuren voor katten in het assortiment. De meest gebruikte ontwormingsmiddelen zijn onder andere: Milbemax, Flubenol KH, Vitaminthe, Drontal en Panacur. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u van een passend advies voorzien voor een ontwormingskuur. Het wordt geadviseerd om 4 keer per jaar te ontwormen. Indien het moeilijk is om een tablet toe te dienen dan kunt u daar ook de Easypill voor gebruiken. Voorkomende wormen bij katten zijn: haakwormen, spoelwormen, zweepwormen en lintwormen.

Voorkomende wormsoorten bij katten 

Spoelworm

Veel honden en katten zijn met spoelwormen besmet. Kittens krijgen via de moedermelk de eerste wormbesmetting. Dit gebeurt ook als het moederdier een aantal per jaar ontwormd wordt. Spoelwormen zijn langgerekt en slank, ongeveer 10 cm lang en witroze van kleur. Ze lijken qua vorm op een elastiekje. Meestal merkt uw niets van een spoelwormbesmetting bij uw dier en wordt deze alleen bij microscopisch onderzoek van de ontlasting aangetoond. Bij erg hevige infecties worden wormen uitgebraakt of zijn ze in de ontlasting zichtbaar. De dieren hebben een verminderde weerstand tegen ziekten, vermageren, last van diarree of juist verstopping en bloedarmoede. Typisch bij jonge dieren zijn de opgezette buikjes en de doffe vacht.

Zweep- en haakwormen

Deze komen minder vaak voor. Ze zijn te herkennen aan hun vermicelli-achtige vorm.

Lintworm

In tegenstelling tot een spoelworminfectie is een besmetting met lintwormen vaak ongevaarlijk voor het dier. De mens kan besmet raken door contact met besmette dieren of door het eten van bezoedelde bosbessen. Meestal geeft het aanleiding tot lichte buikklachten. Schakels van de worm worden zichtbaar rond de anus of in de vacht en zijn te herkennen als rijstekorrels. Besmette dieren kunnen last hebben van vermageren, een doffe vacht, en hebben doorgaans minder weerstand.

Ontwormingsschema/ kuur voor katten:

Kittens: behandelen op een leeftijd van 4, 6 en 8 weken en tot ze een half jaar zijn elke 2 maanden. Katten vanaf 6 maanden: 4 keer per jaar ontwormen.

Ontwormingsmiddelen voor katten 

Vitaminthe

Vitaminthe is een ontwormingspasta welke vaak bij kittens gebruikt wordt doordat er goed op gewicht gedoseerd kan worden.

Drontal

Drontal is een betrouwbaar ontwormingsmiddel in tablet vorm. Drontal werkt tegen de meest voorkomende wormsoorten waaronder de lintworm. Er zijn 2 soorten beschikbaar: Drontal Cat en Drontal Large Cat. Drontal Cat wordt gebruikt voor katten tot 4 kg lichaamsgewicht. Drontal Large Cat wordt gebruikt voor katten vanaf 6 kg lichaamsgewicht.

Panacur

Panacur is zowel in tablet- als in pastavorm beschikbaar. Het werkt tegen de meeste voorkomende wormsoorten en ook tegen lintworm.

Flubenol KH

Flubenol KH is een ontwormingspasta welke vaak bij kittens gebruikt wordt omdat er goed op gewicht gedoseerd kan worden.

Puur Parasiet balans

Puur Parasiet balans is een homeopatisch voedingssupplement welke de weerstand van de kat verhoogd door een verbetering van de darmflora.

Waarom is het belangrijk om de kat te ontwormen?

-Wormen zijn schadelijk voor de gezondheid van katten

-Ontwormingsadvies voor volwassen katten is 4 keer per jaar.

-Wormen die bij katten voorkomen zijn ook besmettelijk voor de mens. Dit geldt vooral voor spoelworm en lintwormen.

-Binnenkatten kunnen besmet worden door wormeitjes die bijvoorbeeld aan de schoenen mee naar binnen worden gebracht.

Veel gebruikte ontwormingsmiddelen/ ontwormingskuren:

-Milbemax kat

-Milpro kat

-Drontal

-Panacur

-Flubenol

-Vitaminthe


 

Bestel ontwormingsmiddelen voor de kat bij Dierapotheek.com

Heeft u na het lezen van deze informatie over het ontwormen van de kat nog vragen, neem gerust contact met ons op. U kunt ons gemakkelijk bellen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected]

Een online bestelling plaatsen op onze website kan heel gemakkelijk, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, creditcard of PayPal. Plaatst u een bestelling voor dieetvoer en wilt u deze op een specifieke datum laten bezorgen, dan kunt u dit vermelden in de opmerkingen. 

Onze webshop staat voor veilig online kopen, een snelle levering en we geven bij alle producten altijd deskundig advies. Bestelt u 5 of meer producten voor de kat, dan geven we graag 5% extra korting op de complete bestelling. We zetten ons graag in voor de gezondheid van uw kat.