Milbemax

Milbemax is één van de meeste gebruikte ontwormingstabletten. Met Milbemax kun je jouw hond en/of kat behandelen tegen wormen. Het werkt o.a. tegen haak- en spoelworm, hartworm en lintworm. Dit bekende merk heeft hiervoor diverse producten voor honden en katten op de markt gebracht. Uiteraard hebben wij deze producten van Milbemax in ons assortiment opgenomen. Milbemax bestel je dan ook eenvoudig en snel online in onze webshop.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ontwormen met Milbemax

Omdat Milbemax al lang beschikbaar is voor huisdieren is er al veel ervaring mee opgebouwd. Problemen zoals overgevoeligheid en/of intolerantie komen we in de praktijk gelukkig niet tot zeer zelden tegen. Resistentie van wormen tegen Milbemycine Oxine en Praziquantel (de werkzame bestanddelen) zijn we in de praktijk ook nog niet tegen gekomen. Wij kunnen daarom Milbemax met een gerust hart aanbevelen als ontwormingsmiddel voor jouw hond of kat.

 

Werking Milbemax

Milbemax zorgt ervoor dat er na ongeveer 24 uur geen wormen meer worden uitgescheiden via de darm en na ongeveer 72 uur geen wormeieren meer. Ontwormingsmiddelen hebben een korte werkingsduur (24 tot 72 uur), dit betekent dat je huisdier hierna een nieuwe infectie kan oplopen.

Voor een goede werking is het belangrijk dat je niet te weinig Milbemax geeft. Bij onderdosering is het goed mogelijk dat de wormen niet goed bestreden worden. Te veel geven kan ervoor zorgen dat je huisdier ziek wordt.

 

Verschillende varianten Milbemax

Er zijn diverse varianten Milbemax beschikbaar, dit heeft vooral te maken met het formaat van je huisdier. Zo zijn er dus producten te verkrijgen voor een klein huisdier maar ook voor de wat grotere huisdieren. Het voordeel hiervan is dat je op gewicht kunt doseren en niet snel een overdosis kunt geven.

Speciaal voor honden is er Milbemax hond. Beschikbaar in:

-Milbemax hond groot

-Milbemax hond klein

 Voor de kat is er Milbemax kat. Beschikbaar in:

-Milbemax kat groot

-Milbemax kleine kat/ kitten

 

Het advies is om jouw huisdier 4 keer per jaar te ontwormen. Milbemax moet via de bek toegediend worden. Voor de hond is dit middel in een normale tablet of een kauwtablet beschikbaar. Milbemax kan rechtstreeks in de mond ingegeven worden of met wat smakelijk voedsel.

 

Mogelijk bijwerkingen van Milbemax

Wanneer je kiest voor de producten van Milbemax, is het altijd van belang om je goed te laten informeren. Uiteraard kunnen wij, als echte specialist, hierin voorzien, maar het is ook goed om de informatie uit de bijsluiter door te lezen.

 

Alle producten en alle varianten van Milbemax komen met een bijsluiter en hierin is duidelijk vermeld welke allergische reactie of bijwerkingen zouden kunnen optreden. Nu is het zo dat er bij gebruik van dit product geen hele ernstige bijwerkingen zullen optreden, maar we willen je toch adviseren om wel de informatie in de bijsluiter goed te lezen. Het is altijd verstandig om te weten wat de mogelijke bijwerkingen bij jouw huisdier kunnen zijn. Dit zodat je hier goed op in kunt spelen en aan de bel kunt trekken mocht jouw dier anders reageren dan verwacht.

 

Natuurlijk kun je naast de bijwerkingen nog meer informatie vinden in de bijsluiter. Hierbij kun je denken aan hoe het product gebruikt moet worden,, welke werkzame stof het product bevat, hoe vaak de behandeling moet worden uitgevoerd en hoelang je de behandeling moet voortzetten. Uiteraard kan dit per huisdier en per variant van Milbemax verschillen.

 

Bestel Milbemax bij Dierapotheek.com

Wanneer je jouw huisdier wilt ontwormen, dan is Milbemax een prima oplossing. De keuze voor de juiste middelen is belangrijk voor de gezondheid van je huisdier. Bij deze keuze willen wij je graag helpen en daarom krijg je bij ons altijd advies van dierenartsen die dagelijks hondenkatten en andere dieren behandelen. 

 

Wanneer het gaat om mogelijke vragen die je hebt over de producten van MIlbemax kunt je gemakkelijk bij ons terecht. Naast een goed advies zorgen we altijd voor een snelle verzending van bestellingen en hanteren we scherpe prijzen voor de producten die we aanbieden. 

 

Wanneer je de producten van Milbemax wilt gaan gebruiken voor je huisdier, is het uiteraard altijd goed om dit te overleggen met jouw eigen dierenarts. Zeker als je huisdier gezondheidsproblemen heeft.

 

Dierapotheek.com is partner van Dierenartsenpraktijk Schagen. We werken hier nauw samen met een gedreven team van dierenartsen en assistenten. Onze jarenlange opgebouwde ervaring nemen we mee bij onze adviezen en de invulling van het assortiment van Dierapotheek.com. Zo leveren we alleen producten waar we dagelijks mee werken en als team 100% achterstaan. 

 

Hebt je na het lezen van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. Je kunt telefonisch contact opnemen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected]

 

Een bestelling plaatsen voor Milbemax kan eenvoudig, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, creditcard of PayPal. Plaats je een bestelling en wil je deze op een specifieke datum laten bezorgen, dan kun je dit vermelden in de opmerkingen.