Vlooien bij katten

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vlooienbehandeling voor een kat

Krijg je al jeuk wanneer je er aan denkt, vlooien bij de kat? Als je er al last van hebt bij de gedachte, dan zal het voor jouw kat helemaal geen pretje zijn. Mocht het toch gebeuren dat de kat vlooien krijgt, dan is het zaak om hierin snel actie in te ondernemen. Het is beter voor de gezondheid van jouw huisdier, maar ook beter voor jouw eigen gezondheid.

Vlooien veroorzaken jeuk, maar ze kunnen ook lintwormen overbrengen. Verder kan het zo zijn dat een huisdier allergisch is voor de beten van vlooien. In ons assortiment hebben we gelukkig genoeg middelen om vlooien mee te bestrijden. Maar laten we eerst wat meer informatie geven over vlooien bij de kat.

Vlooien bij de kat, wat zijn het voor beestjes?

Wanneer we spreken over vlooien, dan moet gedacht worden aan kleine parasieten tussen de één en drie millimeter groot. Het zijn beestjes die bloedzuigen. We kennen vlooien vooral van honden en katten maar daar blijft het niet bij. Het is heel goed mogelijk dat ook fretten of konijnen vlooien krijgen. Het wil zelfs wel eens voorkomen dat mensen last krijgen van vlooien.

Er bestaan verschillende soorten vlooien. Er zijn kattenvlooien en hondenvlooien. Een vlo springt op de kat en voedt zich met het bloed van het dier. De volgende stap is het paren en eitjes leggen in de vacht van het huisdier. Per dag kan een vlo wel tot 50 eitjes leggen. De eitjes blijven niet op de kat zitten maar vallen uit de vacht. Op de grond, of in hoeken en kieren zullen de eitjes zich gaan ontwikkelen tot larven.

Na enkele weken zullen de larven zich gaan verpoppen en deze poppen kunnen wel tot anderhalf jaar overleven. Mocht de kat weer voorbij lopen op een plek waar poppen zitten, dan zullen de poppen uitkomen en de kat bespringen. Je raadt het al, opnieuw last van vlooien. Het kan dus goed voorkomen dat enkele vlooien uitgroeien tot een enorme plaag!

Het is dus zaak om de eerste besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. De vlooien komen vooral in het voorjaar en de zomer voor, maar kunnen wel het hele jaar overleven en dus ook voorkomen. Loopt de kat door een omgeving met vlooien, dan zal deze besmet raken. Dit kan natuurlijk binnen zijn, maar buitenshuis is de kans misschien nog wel groter dat een kat besmet raakt met vlooien. Er is niet altijd wat aan te doen, maar wanneer u doorheeft dat de kat vlooien heeft, is het zaak om direct actie te ondernemen en de vlooien te bestrijden.

Symptomen van vlooien

Hoe kun je dan snel opmerken dat de kat vlooien heeft? De vlooien zullen de kat bijten om zich te kunnen voeden met bloed. Dit leidt vaak tot veel jeuk. De kat zal zich dus veel krabben, likken en bijten. Vlooien hebben een favoriete plek, ze vinden het vooral prettig rond de staart en op de rug van poes of kater.

In enkele gevallen wil het voorkomen dat er een allergie voor vlooien ontstaat. Als dat het geval is, dan zal de kat heftig reageren op een vlooienbeet en zal extreem gaan krabben of bijten, dit kan tot bloedens toe zijn.

Om er zelf snel achter te komen of de kat vlooien heeft, raden we aan om een vlooienkam te gebruiken. Wanneer je de kat hiermee borstelt zullen er vlooien uit de vacht komen. Verder zullen er mogelijk ook vlooienpoepjes uit de vacht vallen. Kleine zwarte korreltjes, die wanneer je ze op een natte tissue legt, een roodbruine kleur afgeven. Is dit het geval, dan weet je zeker dat de kat is besmet met vlooien.

Vlooien bij de kat tegen gaan

Gelukkig is er goed wat aan vlooien te doen. Een vlooienmiddel is gemakkelijk op onze website te bestellen. Er zijn middelen die vooral ter bestrijding van een besmetting zijn. Denk hierbij aan de producten van Frontline. De behandeling wordt gemakkelijk toegepast met een pipet en dood alle volwassen vlooien.

Er zijn ook tal van producten ter preventie van vlooien, denk dan aan een vlooienband of preventieve vlooiendruppels. Verder is er nog een anti vlooienkam te vinden in onze webshop. Wanneer je de kat hiermee regelmatig controleert, weet je zeker dat er geen vlooien aanwezig zijn en dat het goed gaat met de gezondheid van jouw huisdier.

Bekijk ook onze Seresto kat producten, de oplossing voor vlooien.


Bestel producten voor een vlooienbehandeling

Heb je na het lezen van deze informatie over vlooien bij de kat nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected].

Bij Dierapotheek.com bestel je online pipetten, omgevingspray en sproeiflacons voor vlooienbehandeling van jouw kat van de merken Frontline en Advantage. Goedkoper dan bij de Dierenarts en 5% korting bij 5 of meer artikelen. Een bestelling plaatsen kan veilig en snel. Betalen is mogelijk met iDeal, creditcard, Riverty of PayPal.

We zetten ons graag in voor de gezondheid van jouw kat.