Drenchen

Het drenchen van schapen en geiten wordt steeds meer uitgevoerd. Het is een goede manier om het schaap of de geit te ondersteunen na het afkalven of tijdens een ziekteperiode. Bij aandoeningen zoals slepende melkziekte, shock (bij uierontsteking), pensverzuring en baarmoederonsteking is drenchen een zeer goede behandelmethode.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een vakkundig aanspreekpunt

Dierapotheek.com levert diverse producten voor het drenchen van schapen en geiten. In ons assortiment hebben we drench-apparaten, drenchpoeders en drenchvloeistoffen. Deze middelen gebruiken we ook in de praktijk en zo staan wij als team 100% achter deze producten. Wij kunnen jou voorzien van een goed advies aangezien wij veel ervaring hebben met het gebruik van diverse drenchmiddelen.

 

Drenchen van schapen en geiten

Drenchen van schapen en geiten is een ideale behandelmethode voor verzwakte schapen en geiten. De SELEKT Mini Drencher is bestemd voor gebruik bij schapen en geiten: een handige drenchslang met mondstuk voor het makkelijk toedienen van vloeistoffen. Te gebruiken met een SELEKT Pomp. Deze dient er apart bij besteld te worden. 

 

Veilig drenchen

Het drenchen van schapen en geiten brengt een risico met zich mee: er bestaat een risico dat de slang in het verkeerde “gat” (de luchtpijp) wordt geschoven. Indien er drenchvloeistof in de longen wordt gepompt is dit zeer gevaarlijk voor de gezondheid van het schaap of de geit.

Hierbij een aantal belangrijke tips voor je:

- Altijd drenchen als het dier goed vast staat.

- Controleren of de slang goed zit kan op meerdere manieren: Na inbrengen van de slang kun je blazen door de slang. Meestal na 4-5 keer blazen komt er “zure” lucht uit de pens terug. Meestal kun je de pens wat horen knetteren. Indien er om de 8-10 seconden een constante niet zure luchtstroom terug komt betekent dit waarschijnlijk dat de slang verkeerd zit. Hiernaast is te horen dat de slang goed zit als iemand tijdens het blazen zijn oor naast de pens houdt.

- Gebruik 3-4 liter lauw water (voor ongeveer 50-60 kg lg)

 

Drenchapparaten

Dierapotheek.com heeft 2 soorten drenchapparaten in het assortiment, de Kalf en Geit Drencher en de Selekt Drench pomp. Tussen beide zit een prijsverschil. Indien je de pomp niet vaak gebruikt kun je het beste de Kalf en Geit Drencher 4 liter aanschaffen.

 

Waarom schapen en geiten drenchen?

- Drenchen kan een zeer goede invloed op gezondheid van het dier hebben.

- Drenchen stimuleert de penswerking.

- Werkt tegen uitdroging.

- Voordelige manier van schapen en geiten behandelen.

 

Drenchartikelen bestellen

Een bestelling plaatsen voor het drenchen van schaap en geit kan eenvoudig, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, Riverty, creditcard of PayPal. Wij zullen ervoor zorgen dat wij jouw bestelling zo snel mogelijk versturen. Hierdoor hoef je nooit te lang te wachten voordat je kunt beginnen met het drenchen van schapen en geiten!