Melkziekte

Producten 1-20 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Melkziekte bij melkvee

Dierapotheek.com heeft een groot assortiment voor melkvee. Voor de preventie en/ of behandeling hebben we verschillende produkten. Deze middelen gebruiken we ook in de praktijk, hierdoor staan we achter de kwaliteit van deze produkten. Veel gebruikte produkten zijn Calcium-magnesium infusen en Calcium boli.

 

Calciumboli en calcium-magnesiuminfusen

 

Bij koeien met een groot calciumtekort (meestal liggende koe vlak na het afkalven) wordt vaak een infuus met Calcium Magnesium gegeven. Wij adviseren het gebruik van Calcium magnesiuminfusen van Dechra. Deze onderscheiden zich door de volgende eigenschappen:

  • Hoog Calciumgehalte
  • Bevat Calciumoxide waardoor de vloeistof minder zuur is. Dit vermindert de kans op een melkaderontsteking indien er vloeistof naast de ader komt
  • Calciumoxide is krachtiger dan Calciumgluconaat wat in de meeste flessen het enige calciumbestanddeel is.

 

Naast calciummagnesiuminfusen/ Ca-Mg infusen worden vaak calciumboli gebruikt. Veel gebruikte boli zijn Bovikalc en de Calcium Pil van Dechra. Voor Bovikalc is een speciale Bovikalc bolisschieter beschikbaar. Ter preventie van melkziekte kunt u de Bovikalc pil inzetten. Ook kunnen deze pillen dienen ter ondersteuning van calcium infusen. Door de bijzondere samenstelling van de Bovikalc-pil komt de calcium zowel onmiddellijk als ook geleidelijk vrij. De Bovikalc pil bevat tevens chloride. Chloride zorgt voor een verlaging van de kation-anion balans. Dat betekent dat deze pillen ook gebruikt kunnen worden om zucht te voorkomen of om dieren met ernstige zucht te behandelen. Voor de Calcium Pil heeft leverancier Dechra ook een passende schieter.

 

 

Unieke produkteigenschappen

Dierapotheek.com heeft prima producten tegen melkziekte in het assortiment met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

 

Bestellen bij Dierapotheek.com

Dierapotheek.com heeft veel producten tegen melkziekte op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Voor vragen over de behandeling van melkziekte kunt u ook altijd bij ons terecht.