Drenchen

Het drenchen van melkvee wordt steeds vaker uitgevoerd. Vroegtijdige interventie met vloeistoftherapie is van vitaal belang om het risico op metabole ziekten te verminderen en het herstel te verbeteren. Drenchen is een goede manier om de koe te ondersteunen na het afkalven of tijdens een ziekteperiode.

Producten 1-20 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Drenchen van runderen

Dierapotheek.com levert diverse producten voor het drenchen van koeien en andere herkauwers. Wij hebben verschillende materialen en formules in ons assortiment waaronder drench-apparaten, drench pompen, drench poeders en drench vloeistoffen. Deze middelen gebruiken we ook in de praktijk en zo staan wij als team 100% achter deze producten. 

 

Veilig drenchen van koeien

Het drenchen van koeien brengt een risico met zich mee: er bestaat een risico dat de slang in het verkeerde “gat” (de luchtpijp) wordt geschoven. Indien er drenchvloeistof in de longen wordt gepompt is dit zeer gevaarlijk voor de gezondheid vaan de koe.

Onze veearts heeft een aantal belangrijke tips voor je:

- Koe altijd drenchen als ze vast staat in voerhek, nooit bij een koe los in het hok.

- Controle of de slang goed zit kan op meerdere manieren. Na inbrengen van de slang, kun je blazen door de slang. Meestal na 4-5 keer blazen komt er “zure” lucht uit de pens terug. Meestal kun je de pens wat horen knetteren. Indien er om de 8-10 seconden een constante niet zure luchtstroom terug komt betekent dit waarschijnlijk dat de slang verkeerd zit. Hiernaast is te horen dat de slang goed zit als iemand tijdens het blazen zijn oor naast de pens houdt.

- Gebruik 30-40 liter lauw water

 

Drenchapparaten

Wij hebben 2 soorten drenchapparaten in het assortiment, de Cow Drencher en de Selekt Drench pomp. Tussen beide zit een prijsverschil. Indien je de pomp niet vaak gebruikt kun je het beste de Cow Drencher aanschaffen.

 

Drenchproducten

Drench Part : voor gebruikt bij koeien rondom het afkalven. Het bevat onder andere een vergrote hoeveelheid Calcium en Fosfor. Het wordt veel gebruikt bij koeien met 2-lingen, zware geboortes of koeien met een zware conditie rondom afkalven. Drench Part lost eenvoudig op.

Drench Lact  : wordt gebruikt bij koeien die in shock zijn bijvoorbeeld bij een Coli Mastitis of bij een ernstige acute baarmoederontsteking. Drench Lact lost eenvoudig op in water.

Drench Dig : wordt gebruikt bij maag-darmstoornissen. Drench Dig lost eenvoudig op.

SELEKT Formules : De SELEKT Formules zijn bedoeld voor rehydratie en klinische voeding van koeien en andere volwassen herkauwers. Wij hebben vier formules in ons assortiment.

 

Waarom koeien drenchen?

- Drenchen kan een zeer goede invloed op gezondheid van de koe hebben.

- Drenchen stimuleert de penswerking.

- Voordelige manier van koeien behandelen.

 

Een vakkundig aanspreekpunt

Wanneer je wilt gaan starten met het drenchen van jouw runderen, is het uiteraard altijd goed om dit te overleggen met je eigen dierenarts. Toch kunnen wij je ook voorzien van een goed advies aangezien wij veel ervaring hebben met het gebruik van diverse drenchmiddelen.

Dierapotheek.com is partner van Dierenartsenpraktijk Schagen. We werken hier nauw samen met een gedreven team van dierenartsen en assistenten. Onze jarenlange opgebouwde ervaring nemen we mee bij onze adviezen en de invulling van het assortiment van onze online shop. 

Heb je na het lezen van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. Je kunt telefonisch contact opnemen via +31 (0)224-21 75 86 of een e-mail sturen naar [email protected]

 

Drenchproducten bestellen

Een bestelling plaatsen voor het drenchen van vaarzen, jongvee, kleine rundveerassen en melkvee kan eenvoudig, snel en veilig in onze webshop. Betalen kan met iDeal, Riverty, creditcard of PayPal. Wij zullen ervoor zorgen dat wij jouw bestelling zo snel mogelijk versturen. Hierdoor hoef je nooit te lang te wachten voordat je kunt beginnen met het drenchen van jouw runderen!