Mineralenboli

Producten 1-20 van 38

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Mineralenboli bij rundveeBij Dierapotheek.com kunt u ook terecht voor veel verschillende mineralenboli voor rundvee. Alle soorten mineralenboli heeft Dierapotheek.com in huis. Meest gebruikte mineralenboli voor melkvee zijn de Cow Rocket (droogstandsbolus) en de Ferti Plus (jongveebolus). Onze dierenartsen hebben veel ervaring met het gebruik van mineralenboli bij koeien. Voor vragen over het gebruik kunt u altijd bij ons terecht. Doordat we de verschillende boli al vele jaren in de praktijk gebruikt hebben staan wij achter de kwaliteit van de door ons aangeboden boli.

Verschillende soorten mineralenboli voor rundvee

Er zijn veel verschillende soorten mineralenboli voor rundvee. Dierapotheek.com bied een breed assortiment aan:

Cow Rocket

De Cow Rocket is een mineralenbolus voor rundvee die veel gebruikt wordt om de mineralenvoorziening van droge koeien te optimaliseren. De meest voorkomende en belangrijke micromineralen nodig voor een goede droogstand zitten in de bolus. Het advies is om bij het droogzetten van de koeien 2 van deze boli in te geven. De werkingsduur is 4 maanden. Belangrijke mineralen welke hier onder andere in zitten zijn Selenium, Jodium, Koper, Kobalt en Zink. Hiernaast bevat het Vitmine A, D3, en E.

Ferti Plus

Voor jongvee wordt vaak de Ferti Plus bolus gebruikt. Deze bolus geeft gedurende 6 maanden voldoende mineralen af. Belangrijke mineralen welke hier onder andere in zitten zijn Selenium, Jodium, Koper, Kobalt en Zink. Hiernaast bevat het Vitmine A, D3, en E.

Bovikalc

Om melkziekte te voorkomen kunt u de Bovikalc bolus in zetten. Advies is om vlak voor het afkalven de Bovikalc bolus in te geven. Deze pillen kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een Calcium Magnesium infuus. Door de speciale samenstelling van de Bovikalc-pil komt het calcium bijna gelijk en ook op langere termijn vrij. Hiernaast bevat Bovikalc chloride. Chloride zorgt voor een verlaging van de kation-anion balans. Hiermee draagt het bij aan de vermindering van melkziekte maar ook aan de vermindering van de hoeveelheid zucht.

Fosfor Pill

Fosfortekorten komen voor bij melkvee. Veel voorkomend tijdstip is enkele dagen na het afkalven. Wanneer een koe onvoldoende reageert op Ca-Mg infusen kan het zijn dat de koe een tekort aan fosfor heeft. 2 keer per dag een fosfor pil toedienen kan een zeer positieve uitwerking op de koe hebben.

E Pill

Bolus om te gebruiken in plaats van propyleenglycol. Geleidelijke afgifte energie in de pens, waardoor minder kans op pensverzuring. Makkelijk in te geven. Geen risico op verslikking.

Waarom mineralenboli gebruiken?

-Mineralenboli zijn veilig toe te dienen, geen risico dat het via de luchtpijp in de longen komt.

-Gegarandeerde opname van mineralen.

-Dierapotheek.com hanteert scherpe prijzen voor mineralenboli

-Dierenapotheek.com heeft interessante staffelprijzen voor mineralenboli.

Bestellen bij Dierapotheek.com

Dierapotheek.com heeft een grote voorraad mineralenboli voor rundvee. In combinatie met de scherpe prijzen en snelle verzending kunt u bij ons goed terecht.