LickiMat nieuw in het assortiment!

LickiMat nieuw in het assortiment!

Wat is Lickimat?

LickiMat is een merknaam voor verschillende soorten matjes die voor de hond en kat zijn gemaakt. Alle soorten matjes van LickiMat hebben een soort patroontje met opstaande randjes, waardoor natvoeding langzaam opgelikt kan worden.

 

Hoe is het idee van LickiMat ontstaan?

De ontwikkelaars van de LickiMat zeggen hier het volgende over: 'onze dierenartsen vertelden ons hoeveel katten zichzelf kalmeren door constant te likken, en we zagen Rubi, onze Duitse dog, terugkomen uit een Doggie Hotel met wondjes op haar voeten van het overmatig likken veroorzaakt door verlatingsangst. Met deze informatie begonnen we te testen of honden in de verleiding konden komen om iets anders te likken om hun angst te verminderen. We kwamen niet verder dan pindakaas en yoghurt voor honden en tonijnolie voor katten. Een gewone kom zou niet werken, omdat ze deze zo schoon zouden likken, dus onze geweldige hoofdontwerper ging aan de slag en we begonnen met een paar prototypes en ze waren allemaal vanaf het begin succesvol!' Zo is de LickiMat ontstaan.

 

Hoe gebruik je een LickiMat?

Voor de hond: je kiest een LickiMat voor de hond uit, met een vork breng je natvoeding aan op de LickiMat. Je legt de LickiMat op de vloer (kies een ondergrond die wel een beetje vies mag worden of leg een theedoek onder de LickiMat) en laat jouw hond de LickiMat leeglikken. Als het goed is is jouw hond hier wel even zoet mee. Het likken en het werken voor voer werkt rustgevend en ontspannend.

 

Voor de kat: je kiest een LickiMat uit voor jouw kat. De LickiMat Soother bijvoorbeeld. Met een vork verdeel je natvoeding over de LickiMat. Wil je het jouw kat niet te moeilijk maken de eerste keer? Verdeel dan wat natvoeding over de LickiMat en duw het niet te diep de LickiMat in. Zo kan jouw kat nu al lekker eten en wennen aan de LickiMat en kun je de moeilijkheid langzaam opvoeren. Het likken werkt voor jouw kat ontspannend en jouw kat is langer bezig met het opeten van de voeding. Dit zorgt sneller voor een vol gevoel en geeft een leuke bezigheid voor jouw kat.

Bijpassende producten voor uw huisdier