Hoe kan ik mijn hond en/ of kat beschermen tegen teken?

Hoe kan ik mijn hond en/ of kat beschermen tegen teken?

Het zijn heerlijke tijden voor huisdiereigenaren. Lekker wandelen met je hond in het bos, op het strand, of door de landerijen. Samen met je kat genieten van het zonnetje in de tuin. Helaas blijft je dier niet onopgemerkt. Vlooien en teken liggen op de loer. En zo blijk je soms meer dieren te bezitten dan je dacht!

 

Een tekenbeet kan ziekten als Lyme, Ehrlichiose, Anaplasmose en Babesiose veroorzaken bij het dier. Ook voor jou als eigenaar is het opletten geblazen. Wist je dat je als huisdiereigenaar 1,5 keer meer kans hebt een teek op te lopen? Onbeschermde honden en katten kunnen teken levend mee naar huis nemen. Ongeveer 1 op de 5 teken in Nederland zijn besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt waardoor er jaarlijks zo'n 27.000 mensen besmet raken met deze ziekte.

 

Naast teken kunnen ook vlooien het leven van je huisdier behoorlijk zuur maken. Naast jeuk en huidproblemen kunnen ze virussen overbrengen en wormbesmettingen veroorzaken. Vaak is het probleem groter dan gedacht. De paar volwassen vlooien die op het huisdier zitten, maken slechts 5% van het vlooienprobleem uit. Eitjes, larven en poppen in de omgeving van je hond of kat nemen de overige 95% voor hun rekening. Een volwassen vlo legt met gemak 50 eitjes op een dag. En de dag erna weer, en weer…, zodat deze ene vlo 1.000 nakomelingen kan voortbrengen. Eenmaal een vlooienbesmetting in huis? Dan ben je zomaar 2 tot 3 maanden verder voordat je huisdier en zijn omgeving weer vlo vrij zijn.

 

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is met vlooien en tekenpreventie niet anders. Gelukkig zijn er veel middelen op de markt in de vorm van pipetten, tabletten en banden.  Het aanbod is zo groot dat het lastig kan zijn een keuze te maken. Gaat de voorkeur uit naar een band? Dan is de Serestoband onze onbetwiste favoriet. De Serestoband is inmiddels een paar jaar op de markt waardoor we veel ervaring hebben opgedaan bij het gebruik van de band bij honden en katten

 

Wat maakt Seresto zo uniek? De Serestoband is veilig, geurloos, waterbestendig en vooral goed werkzaam tegen vlooien, teken, luizen. Ook weert het zandvliegen af. Daarnaast remt het de ontwikkeling van de vlooienlarven in de omgeving van het dier en voorkomt daarmee het ontstaan van nieuwe vlooien.  Bovendien heeft de band door zijn lange werkzaamheid van 7-8 maanden en goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

De speciale veiligheidssluiting zorgt ervoor dat uw huisdier zich niet door de band kan verwonden. Zorg voor een goed gebruik voor voldoende huidcontact tussen de band en het dier (twee vingers tussen halsband en nek). Knip het losse uiteinde af. Tip: stop deze in de stofzuigerzak om te voorkomen dat je stofzuiger een kraamkamer wordt voor de opgezogen eitjes en larven. Kortom, door de aanschaf van een Serestoband is een goede bescherming tegen vlooien en teken voor elk huisdier toegankelijk!

Bijpassende producten voor uw huisdier