Daar is hij weer: Sanimed Skin/Sensitive worst! 

Daar is hij weer: Sanimed Skin/Sensitive worst! 

Voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie is een ongewenste reactie op voedsel. Bij voedselovergevoeligheid reageert het immuunsysteem van jouw hond op een bepaalde voedingsstof. Als reactie maakt het lichaam de stof histamine aan. Die histamine zorgt voor verschijnselen van overgevoeligheid, zoals huidaandoeningen en haaruitval. 

Naast voedselovergevoeligheid kan er ook sprake zijn van een voedselintolerantie. Voedselintolerantie ontstaat als het dier bepaalde stoffen niet kan verteren. Het is lastig vast te stellen wanneer er sprake is van voedselovergevoeligheid en wanneer er sprake is van voedselintolerantie. Beide geven vergelijkbare symptomen als huid- en vachtproblemen en darmproblemen. Als er is vastgesteld dat jouw hond overgevoelig reageert op één of meerdere bestanddelen is het van belang een dieetvoeding te vinden waarmee de ongewenste reactie wegblijft.

SANIMED Skin/Sensitive bevat maar liefst 5% visolie en 0,5% borage olie. Het immuunsysteem van jouw hond zal de eiwitten in deze voeding niet herkennen door het gebruik van enkel sterk verkleinde eiwitten waardoor een ongewenste reactie wegblijft. De brokken ondersteunen op deze wijze tevens gevoelige darmen.

 

We geven graag extra aandacht aan deze gezonde hypoallergene diervoeding. Tot en met 27 januari 2023 ontvang je automatisch 7,5% korting op het gehele assortiment Sanimed Skin/ sensitive voor zowel de hond als de kat!

Bijpassende producten voor uw huisdier