Advantage, Seresto en Advantix veilig en effectief tegen vlooien (en teken)

Advantage, Seresto en Advantix veilig en effectief tegen vlooien (en teken)

Een goede parasietenpreventie is van belang.

Waarom u nooit een ‘’een paar’’ vlooien heeft…
De volwassen vlooien die u op uw dier vindt, zijn samen slechts 5% van de totale hoeveelheid vlooien in uw huis en omgeving. Vlooien kunnen per dag 20- 50 eitjes leggen, dat zijn ongeveer 2000 eitjes tijdens een vlooienleven. Deze eitjes vallen van het dier af en komen in de omgeving terecht. Maar liefst 50% van de totale vlooienpopulatie bestaat dan ook uit deze eitjes. Uit de eitjes komen larven, die wegkruipen van het licht. Ze kunnen zich enkele meters verplaatsen. Deze larven zitten graag in het tapijt, en in kieren en plinten. Zij vormen samen ongeveer 35 % van het totaal aantal vlooien. De larven verpoppen zich waardoor ze ongevoelig worden voor alle bestrijdingsmiddelen, inclusief stofzuigen. 10% van de vlooien is aanwezig in de vorm van poppen. Wordt de pop op de juiste manier geprikkeld, bv. door trillingen, dan komt de pop uit en is er een nieuwe vlo geboren. Deze springt zo snel mogelijk op een huisdier, soms al binnen 7 seconden, waar hij binnen enkele seconden de eerste bloedmaaltijd neemt en binnen 48 uur de eerste eitjes legt. De vlooiencirkel is dan rond.

Vlooien tegen gaan bij honden
Bij honden kan 1 x per 4 wekende Advantage pipet gebruikt worden. Wilt u gelijktijdig teken voorkomen dan kan de Serestoband (bescherming7-8 maanden) of 1 x per 4 weken de Advantix druppel gebruikt worden. Let op: gebruik Advantix NOOIT bij katten!

Vlooien tegen gaan bij katten
Tegen vlooien bij katten kunt u 1 x per 4 weken de Advantage druppel gebruiken. De Seresto band beschermt 7-8 maanden en werkt daarnaast ook nog tegen teken