Drench

Producten 1-20 van 29

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Melkvee – Drench Dierapotheek.com levert goede produkten voor het drenchen van koeien. In ons assortiment hebben we de drench-apparaten, drenchpoeders en drenchvloeistoffen. Deze middelen gebruiken we ook in de praktijk, we staan hierdoor achter de kwaliteit van deze produkten.

Drenchen van koeien Het drenchen van melkvee wordt steeds meer uitgevoerd. Het is een goede manier om de koe te ondersteunen na het afkalven of tijdens een ziekteperiode. Er zijn verschillende soorten drenchpoeders en vloeistoffen. We geven u daar een verdere uitleg over.

 

Veilig drenchen van koeien

Het drenchen van koeien brengt een risico met zich mee, er bestaat een risico dat de slang in het verkeerde “gat” (de luchtpijp) wordt geschoven. Indien er drenchvloeistof in de longen wordt gepompt is dit zeer gevaarlijk voor gezondheid van de koe. We hebben een aantal belangrijke tips voor u: -Koe altijd drenchen als ze vast staat in voerhek, nooit bij een koe los in het hok. -Controle of de slang goed zit kan op meerdere manieren. Na inbrengen van de slang, kunt u blazen door de slang. Meestal na 4-5 keer blazen komt er “zure” lucht uit de pens terug. Meestal kun je de pens wat horen knetteren. Indien er om de 8-10 seconden een constante niet zure luchtstroom terug komt betekent dit waarschijnlijk dat de slang verkeerd zit. Hiernaast is te horen dat de slang goed zit als iemand tijdens het blazen zijn oor naast de pens houdt. -Gebruik 30-40 liter lauw water Drenchapparaten Dierapotheek.com heeft 2 soorten drenchapparaten in het assortiment, de Cow Drencher en de Selekt Drench pomp. Tussen beide zit een prijsverschil. Indien u de pomp niet vaak gebruikt kunt u het beste de Cow Drencher aanschaffen.

Drenchpoeders Drench Part Drench Part voor gebruikt bij koeien rondom het afkalven. Het bevat onder andere een vergrote hoeveelheid Calcium en Fosfor. Het wordt veel gebruikt bij koeien met 2-lingen, zware geboortes of koeien met een zware conditie rondom afkalven. Drench Part lost eenvoudig op. Drench Lact Drench Lact wordt gebruikt bij koeien die in shock zijn bijvoorbeeld bij een Coli Mastitis of bij een ernstige acute baarmoederontsteking. Drench Lact lost eenvoudig op in water. Drench DIg Drench Dig wordt gebruikt bij maagdarmstoornissen. Drench Dig lost eenvoudig op. Cow Drench L Cow Drench L wordt gebruikt om koeien rondom het afkalven te ondersteunen. Het is een poeder met een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Cow Drench R Cow Drench R wordt gebruikt ter ondersteuning van de pens. Het ondersteunt het herstel na ziekte. Cow Drench E Cow Drench E wordt vooral in een drench gebruikt om energie aan te vullen. Het is een drenchproduct voor melkvee ter vermindering van slepende melkziekte en als stimulerend middel voor zwakke of trage koeien, stimuleert de pensactiviteit. Bevat een combinatie van: Propyleenglycol, pharmaceutische glycerine en gist.

Waarom koeien drenchen? -Drenchen kan een zeer goede invloed op gezondheid van de koe hebben. -Drenchen stimuleert de penswerking. -Voordelige manier van koeien behandelen.

Bestel nu bij Dierapotheek.com Bij Dierapotheek.com kunt u veel verschillende drenchmiddelen bestellen. We hebben een grote voorraad. Hiernaast kunt u voor advies altijd bij ons terecht. Wij hebben veel ervaring met het gebruik van drenchmiddelen.